„Не е важна големината на трапезата, а на сърцето“

 

Стара българска поговорка

Отличителна черта на българите е  традиционното гостоприемство, което кара всеки чужденец, попаднал в България да говори за него и да желае да се завърне отново в страната ни.

Ние, във Воденицата, сме отдадени на това да покажем българското гостоприемство в най-чистия му вид. Без значение дали сте местен или чужденец, сам или с компания, в нашия ресторант ще се погрижим да се почувствате на мястото си. Ще ви посрещнем с традиционни разядки и усмивка, ще се отнесем с вас като със скъп гост, ще ви нагостим, развеселим с музика, танци и обичаи и ще ви изпратим с почести като оставим вратата си винаги отворена за вас.

Проблясваща в мрака жарава, боси крака, мелодията на тъпана…

Нестинарството не е просто танц, то е магия, който още никой не е разгадал.

А за всеки, който веднъж е попаднал в плена на този древен обред, водещ началото си от култа към Дионис, остава незабравим спомен за необяснимо по силата и вида си преживяване.

От първите топли дни на пролетта до последните на зимата в ресторант Воденицата се изпълняват автентични нестинарски танци, в които танцьорите ходят боси по жарава, изпаднали в транс.

Програмата включва и фолклорно представление с български песни и танци,  пищна хореография, традиционни носии и представяне на интересни народни обичаи. Представлението е интерактивно и всеки гост на Воденицата може да се включи в него.

Българската фолклорна музика е с уникално звучене и уникален ритъм 7/8, български фолклорни песни се използват от най-големите световни имена на съвременната музика – от Стинг  пред Боби Макферин до Бионсе, ансамбълът „Мистерията на българските гласове“ е три пъти номиниран за „Грами“, а песента на „Излел е Дельо хайдутин“ в изпълнение на Валя Балканска е избрана да звучи в космоса.

Уютният салон на ресторанта, условно разделен на три части, разполага с 200 места, а слънчевата градина е с 250 места и детски кът.

Отлично приготвените ястия, чудесно представят българската кухня и задоволяват вкуса както на българските, така и на безброй чуждестранни гости. Менюто съдържа голям брой традиционни български ястия, сред които таратор, отлична бобена салата, кьопоолу, качамак, мешана скара, но се слави и с подбрани специалитети, един от които – агнешко по Гергьовски.

Богатата и с вкус подбрана колекция от маркови вина и ракии прави ресторант „Воденицата“ оазис за ценителите на добрите напитки.